Kursustilbud hos VBN-redaktionen

VBN-redaktionen tilbyder en bred vifte af forskellige kurser i relation til forskningsregistrering, -analyse og –formidling. Vi afholder faste, halvårlige VBN-introduktioner, men kommer også meget gerne ud til institut- eller afdelingsmøder med præsentationer af nye funktionaliteter i Pure, ligesom sidemandsoplæring også er en mulighed.

Vi tilretter kurserne til de behov, der aktuelt opstår hos forskerne.

Institutter og forskningsgrupper er altid meget velkomne til at kontakte VBN-redaktionen for at få skræddersyet et kursus. Det kan være en præsentation af BFI og anden bibliometri, ORCID, CV modulet, import af publikationer i Pure eller noget andet, som forskerne har interesse for at få mere viden om. Vi kommer altid gerne ud til frokostmøder eller møder arrangeret specifikt i Pure –regi.

Vi planlægger en årlig VBN-dag i både Esbjerg og København, hvor forskerne her får tilbud om VBN introduktion og mulighed for hands-on i VBN mens VBN-redaktionen er til stede.

Nedenfor kan du se en liste over forslag til skræddersyede kursusaktiviteter. Har du spørgsmål eller ønsker du at arrangere et kursus for dit institut eller forskningsgruppe, så kontakt venligst vbn@aub.aau.dk.

 

Eksempler på skræddersyede kursusaktiviteter

Open Access

Open Access handler om fri adgang til videnskabelig litteratur. Med Open Access er forskningsresultater ikke længere kun for de få, der betaler abonnement eller licens til tidsskrifterne, men forskningsresultaterne er tilgængelige for alle.

 Open Access er muligt, når en forsker parallelpublicerer sin publikation med en vedhæftet fuldtekst i et åbent arkiv, et repository. Aalborg Universitet's repository er VBN. Der findes ligeledes Open Access tidsskrifter, hvis formål er, at publikationer frit kan læses af alle. Open Access-tidsskrifter er oftest videnskabelige, peer-reviewed tidsskrifter.

ORCID

ORCID iD’et er et unikt og internationalt anerkendt forsker-id, der knytter forsker og forskning korrekt sammen. ORCID er uafhængig af kommercielle interesser.

BFI i Pure

Den bibliometriske forskningsindikators formål er at afspejle de danske universiteters forskningsaktivitet ved at måle på antallet af publikationer. Den bibliometriske forskningsindikator (BFI) belønner de forskningspublikationer, der publiceres i de mest anerkendte kanaler inden for faget.

VBN-redaktionen sender intern ledelsesinformation ud om AAUs BFI performance.

Forskerne har mulighed for at foreslå nye kanaler til BFI autoritetslisterne via BFI's forslagssystem.

Bibliometri

Bibliometri er brug af tal og statistik i forbindelse med forskning inden for især Biblioteks- og informationsvidenskab, videnskabsstudier og forskningsevaluering.

CV

Udarbejd CV ud fra de registrerede forskningspublikationer, -projekter, presseklip og aktiviteter i VBN til anvendelse ved blandt andet forskningsprojektansøgninger. CV administreres i Pure backend. Man kan vælge mellem offentligt eller privat CV.

UNDERVISNINGSPORTFOLIO

Undervisningsportfolien består at 8 punkter til udfyldelse og kan udfyldes på både dansk og engelsk.

IMPORT AF PUBLIKATION I VBN

Det er muligt at hente publikationer fra PubMed, bibliotek.dk og Scopus. VBN-redaktionen kan desuden importere forskernes publikationer fra andre danske universiteter.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du oplever problemer, vil blive klogere på dine muligheder m.v.

Support på VBN/Pure via mail

Support på Det Digitale Projektbibliotek via mail

Ansatte på VBN-redaktionen