Aktivitetsregistrering

Direktionen anbefaler, at alle videnskabelige medarbejdere fra den 1. januar 2017 registrerer faglige aktiviteter i VBN.

Den 5. januar 2017 er VBN/Pure opdateret med en ny og forbedret aktivitetsmodel. I forbindelse med opdateringen har VBN-redaktionen migreret de godt 30.000 registrerede forskningsaktiviteter, der allerede lå i VBN over til den nye model. VBN kan således præsentere en mere helstøbt aktivitetsregistreringsmodel, der i væsentligt omfang kan bidrage til profileringen af forskere og forskning ved Aalborg Universitet.

 

Registrering af aktiviteter i VBN

Den nye aktivitetsmodel i VBN lægger op til en fyldestgørende aktivitetsregistrering fra den enkelte forsker. Som noget nyt kan modellen håndtere flere forskere på samme aktivitet, og det er således muligt at dele sine registreringer med kolleger fra AAU. Aktiviteterne registreres i en af ni hovedkategorier, og vil bidrage til profileringen af den enkelte forskers konferencedeltagelse, faglige interesser, ekspertiser, netværk mv. I forbindelse med opdateringen af aktivitetsmodellen er kategorien ”Priser” kommet til, og disse registreres fremover i sin egen kategori på linje med publikationer og projeker for at øge eksponeringen af disse i VBN-portalen. Det vil ligesom alt andet indhold i VBN være muligt at relatere aktiviteterne til øvrige registreringer, såsom publikationer, projekter, bevillinger mv., og de vil også være tilgængelige i VBN’s CV-modul, således at forskere ved AAU hurtigt og nemt kan vedligeholde og eksportere et opdateret CV.

Med udgangspunkt i opdateringen af aktivitetsmodellen i VBN er det direktionens anbefaling, at aktivitetsregistreringsmodellen i VBN tages i brug på samtlige institutter som det sted, hvor alle videnskabelige medarbejdere pr. 1 januar 2017 registrerer sine faglige aktiviteter.

 

 

FØLGENDE FAGLIGE AKTIVITETER bør INDBERETTEs i VBN/Pure:

Deltagelse i faglig begivenhed

Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelse

Foredrag og mundtlige bidrag

Medlemskab

Censoraktivitet og eksaminering

Myndighedsbetjening og konsulentarbejde

Gæsteophold ved andre institutioner

Værtskab for gæsteforsker

Andet

 

VBN-redaktionen anbefaler en løbende registrering af aktiviteter.

 

GUIDE TIL REGISTRERING AF FAGLIGE AKTIVITETER

 

1. LOG IND I VBN

Registrering af faglige aktiviteter skal foregå i VBN, og kan tilgås ved at logge ind på følgende adresse: www.vbn.aau.dk/admin.

Log ind via AAU’s Adgangskontrol med dit brugernavn og password.

 

2. OPRET EN AKTIVITET

I oversigten i venstre side af skærmbilledet skal du klikke på ”+” under punktet Aktiviteter:

3. VÆLG TYPE AF AKTIVITET

Du skal herefter vælge hvilken type af aktivitet, du vil indberette. 

4. VÆLG UNDERKATEGORI

5. BRUG HJÆLPETEKSTERNE

Ved hver type og underkategori findes der en hjælpetekst. For at få hjælpeteksten frem skal du holde musen henover kategorien, indtil hjælpeteksten kommer frem.

Spørgsmål vedrørende aktivitetsregistrering i Pure/VBN? Kontakt VBN-redaktionen.